top of page

RACE INFO - Lilla Wet Rock Race
 

Tävlingsdatum

Torsdag vecka 30 (2018-07-26), starttid 13:00.

Klasser

Lilla Wet Rock Race är indelat i två klasser; ”Kidz” och ”Junior”. För båda klasserna gäller att barnen deltar som par och båda barnen i paret tillhör samma klass.

Kidz

I Kidz-klassen deltar barn födda 2009 – 2013.

Junior

Junior-klassen är för barn födda 2005 – 2009 (barn födda 2009 kan alltså välja klass själva).

Banbeskrivning

Kidz-banan är ca 1 km lång och Junior-banan är ca 2,5 km lång. Båda banor startar på samma gång och på samma plats, nämligen fotbollsplanen på Käringön.

-Kidz

Kidzen startar genom att springa rakt över fotbollsplanen och upp på stigen i hörnet av planen. När de kommer upp på berget siktar de på ö-fyren som de sedan ska runda. När ö-fyren rundats ska de springa ner till viken utanför sjöstugorna i ö-viken. Här ska de simma över viken, det är ca 30 meter simning på djupt vatten. När de kommit upp springer de på bryggan utanför alla sjöstugor och ner till badviken i ö-viken, här ska de också simma över. Vid normalt vattenstånd bottnar de flesta barnen här. Detta är det sista badet och nu är det full gas ner till hamnen som gäller för att ta emot publikens jubel! Målet är precis som i stora WRR vid Sjöräddningssällskapet.

-Junior

Juniorerna startar åt motsatt håll i förhållande till Kidzen, alltså över boule-planen och upp förbi kyrkan. Därefter springer de rakt igenom korsningen och följer vägen förbi brandboden. Nästa korsning tar de vänster upp mot och förbi utkiken. Därefter ska de ut i bergen, de börjar med att följa pilar mot badplatserna men tar sedan sikte på käringen (kummeln) som ska rundas. När käringen rundats springer de förbi dam-, herr- och barnbadet och simmar över viken där den smalnat av, ca 15 meter. Väl uppe klättrar de uppför en liten brant och springer ut till nästa udde där de får bada igen. Även denna simningen är kort, ca 15 meter. Efter denna simningen gäller det för juniorerna att ta sig bort till ö-fyren och runda dem, därefter följer de samma bana som Kidzen.

Säkerhet

Vi är verkligen måna om säkerheten på Lilla Wet Rock Race och kommer därför ha många funktionärer längs banan, och de allra flesta funktionärerna kommer faktiskt vara ni föräldrar! Det är nämligen så att för varje lag som anmäls kräver vi en förälder som funktionär. Vid anmälan kommer ni att få ange era uppgifter och kl 12 på tävlingsdagen kommer vi ha en briefing med alla funktionärer på fotbollsplanen.

För att skapa bästa möjliga förutsättningar för ett lyckat Lilla Wet Rock Race för alla deltagare är det viktigt att ni föräldrar kontrollerar barnens simkunnighet. Vi rekommenderar att barnet ska kunna simma 50 meter. Vid de mesta utsatta vattenpassagerna kommer "vilostationer" i form av flytredskap att finnas, samt räddningspersonal i vattnet. Vid den långa simningen kommer vi dessutom ha simskolans flytkorvar så de som känner sig lite osäkra kan få låna sådana.

Anmälan

Anmälan till Lilla Wet Rock Race hittar ni här.

Det är ni föräldrar som ansvarar för att bedöma huruvida era barn är mogna för utmaningen!

Anmälningsavgiften kommer vara 200:- / lag. Målet med Lilla WRR är att så många barn som möjligt ska få prova på denna underbara sporten och känna glädje i sin medverkan. Tanken är att Lilla WRR ska gå break-even men om det skulle bli några pengar över efter att alla kostnader räknats samman kommer de doneras oavkortat till Sjöräddningssällskapet på Käringön.

I samband med att ni anmäler er kommer ni även erbjudas att köpa exklusiva Wet Rock Race-handduksset till barnen, se mer här. Pengarna vi får in från den försäljningen doneras oavkortat till våra förmånstagare. Passa alltså gärna på och gör en god gärning för Sjöräddningssällskapet och idrottsföreningarna på våra öar samtidigt som era barn får ett fint minne från deras Wet Rock Race-premiär :)

Antalet deltagare är begränsat till 30 lag / klass.

Er anmälan är giltig först efter att den betalats och det är först till kvarn som gäller. Anmälan är bindande och återbetalas ej.

Efter att er anmälan gått igenom kommer ni dock få ett bekräftelsemail med en länk till en sida där ni senare kan ändra era uppgifter om det skulle behövas. Möjlighet till ändringar stängs två dagar innan start.

Tänk på att ni behöver namnge en förälder som ska vara funktionär i er anmälan. Tävlingsorganisationen står inte för någon olycksfallsförsäkring för deltagarna.

anmalan

Registrering

Registrering av lag kommer ske på fotbollsplanen på Käringön (Myra) 11:45 - 12:15.

Alla barnen kommer då få varsin badmössa som de sedan får behålla som minne! Vi kommer då även skriva en siffra på barnens armar så om ni kan vänta med solkräm och dylikt till efter registreringen vore det tacksamt.

12:30 hålls pre-race möte på samma plats och därefter kör vi en gemensam uppvärmning innan vi ställer upp oss för start.

Priser

Alla barn som deltar i lilla Wet Rock Race är vinnare och kommer kommer få medalj! Vi kommer även ha prisutdelning för topplagen i båda klasser och vi kommer lotta ut priser från våra sponsorer. I mål kommer barnen även få något tilltugg och dricka.

Regler

I grund och botten kommer vi köra med liknande regler som för stora WRR. Vägvalet är dock inte lika fritt i Lilla, det är mest ute på klipporna som barnen kan ta lite olika spår. Vad gäller flythjälpmedel kör vi samma regler som för stora. Vi vill att alla barn som ställer upp ska kunna simma utan flythjälpmedel. Våtdräkt är dock helt ok! Självklart kommer vi göra vårt bästa för att alla ska känna sig trygga vid vattenpassagerna!

Här är reglerna i sin helhet:

  • Badmössa måste användas vid vattenpassager (vi tillhandahåller badmössor till alla deltagare).

  • Simglasögon får och bör användas.

  • Våtdräkt får användas.

  • Paddlar, fenor, snorkel, dolme eller andra simhjälpmedel får inte användas.

  • Parlina får inte användas.

  • Lagmedlemmarna får maximalt vara 10 meter ifrån varandra under loppet.

  • Deltagande i tävlingen sker på egen risk. KIF eller arrangerande klubb, dess tävlingsledning och funktionärer frånsäger sig allt ansvar under tävlingen för olycksfall eller dylikt.

  • Nedskräpning leder till direkt diskvalificering.

  • Lag som bryter ska snarast anmäla detta till tävlingsorganisationen.

 

Publik

Deltagarnas framfart genom loppet kommer registreras och därmed kan vi stå för en spännande rapportering. Vi kommer förse målområdet med en kommentator, detta för att göra upplevelsen av Lilla Wet Rock Race tillgängligt för all peppande och jublande publik.

Kontakt

Vi som arrangerar Lilla Wet Rock Race är: Erik Gustafsson, Anna Gustafsson och Mattias Hermansson.

Vid frågor var god kontakta oss på: lilla@wetrockrace.se

bottom of page